Gayrimenkul Şirketleri
Gayrimenkul şirketlerinin inşaatını yaptıkları sitelerin, iş yerlerinin otopark alanlarına şarj ünite kurulumları için baştan sona çözüm sunuyoruz.
Bu kapsamda aşağıdaki hizmetleri sağlamaktayız;
- Yerinde keşif ve danışmanlık hizmeti
- Elektrik altyapı yeterlilik denetlemesi
- Vaziyet planına göre şarj ünitesi uygun alanların belirlenmesi
- Trafo güç artırım ve elektrik pano tadilatları
- Kablolama
- Park koşullarına göre, ariyet olarak şarj ünitesi temini
- Şarj ünitesi satışı
- Şarj ünitenin montajı
- Şarj ünitesi 7/24 çağrı çözüm merkezi hizmeti
- Şarj ünitesi yerinde servis hizmet
- AOS müşterilerinin bu istasyonlara yönlendirilmesi
BİZE ULAŞIN: AVM, şarj sistemi kurmak için AOS çağrı merkezine ulaşın. 444 1 019
KEŞİF VE DANIŞMANLIK: Ünite yerleşimi ve seçimi, Elektrik altyapı yeterliği, Malzeme seçimleri konusunda keşif ve danışmanlık.
ŞARJ ÜNİTESİ SEÇİMİ: İstasyon altyapısı değerlendirilerek aracınıza uygun ünite seçilmesi.
KURULUM VE MONTAJ: Talep ederseniz elektrik altyapı kablolama kurulumunu yapar. Şarj Ünite montaj devreye alma hizmeti.
SERVİS: 7/24 AOS Çağrı Çözüm Merkez
ŞARJ SİSTEMİNİN İZLENMESİ: Satış takip, izleme ve raporlama. AOS web üzerinden her yerden kolayca tüketim raporlarını ve canlı satışları görmenizi sağlamaktadır.
TAMAMLAYICI BİLGİ: T.C. Çevre ve şehircilik bakanlığının Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik
MADDE 1 – 22/2/2018 tarihli ve 30340 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Otopark Yönetmeliğinin 4.üncü maddesinin birinci fıkrasının (5.inci) fıkrasında aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiş, aynı maddenin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Uygulama imar planlarında, bölgenin ihtiyacına yönelik otopark, cep otoparkı, yol boyu otopark, durak cebi gibi alanları artırıcı fonksiyonlar ayrılabilir ve bu fonksiyonların konulması nazım imar planında değişiklik gerektirmez.”
“(5) Yeni yapılacak olan bölge ve genel otoparklar ile AVM’lere ait otoparklarda en az %10 oranında otopark yerinin ilgili standartlara göre elektrikli araçlara uygun olarak (şarj ünitesi dahil) düzenlenmesi şartı aranır. Otuzbinmetrekareden büyük AVM’lerde kurulacak şarj ünitelerinden en az birinin, yetmişbin metrekareden büyük AVM’lerde ise en az ikisinin ilgili standartlara göre hızlı şarj kapasitesine sahip olması gerekir. İhtiyaca göre elektrikli araç otopark yeri sayısının artırılması hususunda idarelerce karar alınabilir.”